Fondsenwerving

khakiNLcolor

Hoe komen we aan geld?

Inkomsten komen voor 60 % van particuliere donateurs uit het netwerk van de oprichters. We nodigen bekenden en vrienden uit, om bij te dragen aan het Khaki Fonds. We kunnen doorgaans rekenen op 30 a 40 individuele donateurs. Daarnaast schrijven we naar bevriende kerken en organisaties die kleinschalige initiatieven op het terrein van onderwijs steunen. We geven geen geld uit om aan fondsenwerving te doen. Wanneer er een tekort is, wordt dat voorgeschoten door de oprichters/bestuursleden.

In het verleden kwam een deel van de opbrengst van concerten en optredens. In 2011 werd 7 keer opgetreden tbv het Khaki Fonds;  in 2013 maar liefst 11 keer. Tussen 2016 en 2021 werden geen concerten en optredens gedaan, ivm verblijf in buitenland en de coronasituatie. Deze manier van fondsenwerven is erg tijdrovend en momenteel wordt vooral ingezet op aanvulling van fondsen door organisaties.

Circa 25 – 35 %  van de inkomsten  komen van bevriende organisaties en fondsen, zoals in het verleden de Zweedse Kerk Rotterdam, Soroptimisten Intl Rotterdam en het Aelbrechtsfonds. In 2021 -2023 vooral het Laura Rosa Fonds en de Protestantse Kerk Barendrecht (Bethelbazar).

Hoe kan ik het werk steunen?

Wilt u Khaki Fonds steunen? Dit kan via rekeningnummer NL13 INGB 0002707444, t.n.v. Stichting Khaki te Kamerik. Stichting Khaki is geregistreerd bij de Belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften zijn aftrekbaar voor belasting.

Wat kan ik verder doen (als ik geen geld geef)?

Iedereen die wil kan Khaki helpen, ook zónder geld te geven! Denk eens aan de volgende mogelijkheden:
– Is er iemand in uw naaste omgeving die een verjaardagsactie leuk zou vinden? Misschien heeft u (groot)ouders die dik tevreden zijn met alles wat ze al hebben en bijdragen voor het Khaki Fonds willen vragen.
– U kunt de jaarlijkse nieuwsbrieven doorsturen binnen uw kennissenkring om het Khaki Fonds zo meer bekendheid te geven.
– Kent u een school waar de leerkrachten met de kinderen een inzamelingsactie willen houden, of bent u lid van een vereniging, een sportclub of van een kerk? Vaak zijn ze op zoek naar een kleinschalig goed doel.

Kinderen helpen ook mee!

Het zijn vaak juist de kinderen die een hart hebben om anderen te helpen. Wij denken vaak dat we kinderen het goede voorbeeld moeten geven. Maar kinderen geven ONS soms het goede voorbeeld!

Marita stopte vanaf haar vierde jaar (!) trouw iedere week iets in haar spaarpot voor de weeskinderen in Congo en Soedan. Ze deed zesmaal een donatie van circa 50 euro! Hieronder met Claude’s moeder en Corina.

marita